Youtube video kalitesi her zaman en düşük kalitede oynatma

Merhaba romalılar, benim gibi youtube sitesinde müzik dinliyorsanız size ufak bir ipucu vereceğim. Normalde youtubede müziği açtıktan sonra normal işlerimize başka sekmelerde devam ederiz. Videolar internet hızınıza göre video kalitesi otomatik olarak düşer veya yükselir. Müzik videosu izlerken yüksek çözünürlüklü video oynatmanın pek mantıklı bir yanı yok. yani 144p de gayet güzel müzik dinleyebilirsiniz. 144p de dinlersek ne olur?

Örneğin
video normal çözünürlükte olsun. 360p 7 dakikalık bir video 16-17 mb gibi bir şey.
video düşük çözünürlükte olunca 144p 7 dakikalık bir video 2-3 mb gibi bir şey oluyor.

arada gördüğünüz gibi epey bir fark var. Müzik listesini çalmaya başladığiınızda onlarca video sizin internet kullanımınıza epey bir etki edecektir. Benim internetim sınırsız diyenler olabilir. Fakat Adil kullanım kotası denilen bir şey var. Örneğin benim internetim 8 mbit sınırsız 50 GB gibi bir kotası var. 50 GB geçtikten sonra internet hızınız 3 mbit'e düşüyor.Bu yüzden sık sık müzik dinliyorsanız bu size epey bir tasarruf sağlayacaktır.

her video da 144p seçmek uğraştırıcı gelebilir. Bu yüzden bir arkadaşımız bir firefox uygulaması geliştirmiş. Tam aksi bir düşünce için geliştirilmiş olsada  Bu firefox eklentisini indirip kullanabilirsiniz. İsterseniz videoları yüksek çözünürlükte oynatabilirsiniz.

Uygulama Barış Derin adında bir arkadaş tarafından hazırlanmış.
Firefox Eklentisi BURADAN indirin. Aşağıda gösterdiğim gibi video kalitesini minik olarak seçin.


Benzer Gönderiler