V for Vendetta : Bize fikirleri hatırlayın dendi, adamı değil




 İnsanlar Devletlerden korkmamalı, Devletler insanlardan korkmalı. Çünkü siz medyanın ve politikacıların uyuşturucu etkisinden kurtulduğunuzda, farkedeceksiniz. Farkettikçe güçleneceksiniz. Tabiki onlar bundan korkacaklar. Büyük yalanlarını gizlemek için peşinize düşecek ve sizi paralı köpeklerine öldürtmeye çalışacaklar. Fakat onlar o denli zavallıdırki, fikirlere asla kurşun işlemeyeceğini bilemeyecekler.


Zaten aklım almaz Barut ihanetinin neden unutulacağını, Ama ya adam? Biliyorum, adı Guy Fawkes idi ve biliyorum; 1605'de Parlamento Binası'nı patlatmaya çalıştı.  Ama kimdi gerçekte? Neye  benziyordu? Bize fikirleri hatırlayın dendi, adamı değil. Çünkü bir adam başarısız olabilir Yakalanabilir, öldürülebilir ve unutulabilir.

Ama 400 yıl sonra bir fikir hâlâ dünyayı değiştirebilir. Fikirlerin gücüne bizzat şahit oldum. Fikirler adına öldürülen ve fikirleri savunurken ölen insanları gördüm. Yalnız bir fikri öpemez, ona dokunamaz veya onu tutamazsınız. Fikirler kan ağlamaz. Acıyı hissetmezler. Sevmezler. Ve özlediğim bir fikir değil bir adam 5 Kasım'ı bana hatırlatan bir adam. Asla unutmayacağım bir adam. V For Vendetta filminden

+ Bu maskenin altında etten daha fazlası var.
+ Bu maskenin altında bir fikir var, Bay Creedy.
+ Ve fikirlere kurşun işlemez.

Benzer Gönderiler