Utopia: Bir çocuk sahibi olmak çevreye ne kadar zarar verebilir?


Bir çocuk sahibi olmak çevreye ne kadar zarar verebilir? "Utopia" final bölümünün giriş sahnesi düşündürücü ve etkileyici.

Utopia, bir distopyanın ütopyası olarak değerlendirilebilir mi? Yoksa içinde tamamen günümüze dair bir eleştiri mi barındırıyor? Kuş gribi/domuz gribi gibi salgınlar dizideki Rus gribi gibi üretilen bir projenin parçaları olabilir mi? Komplo teorileri sevenler, özellikle dizinin 3. Sezonunun iptal edilmesiyle, dizinin anlattıklarının gerçekleri gözler önüne serdiğine daha da inanmış görünüyorlar. Sizce, yalnızca seçilen genin üreyebildiği ve geri kalan herkesin kısırlaşacağı bir dünya hayali bir ütopya mıdır yoksa distopya mı? kaynak




erkek: Hiçbir şey karbonu birinci sırada, insanoğlu gibi kullanmaz. Yine de bir tane yarattınız. Niye? Bunu niye yaptınız? Yaşamı boyunca 515 ton karbon üretecek. 40 kamyon eder. Ona sahip olmak neredeyse Paris’e 6500 uçuşa eş değer bir şey. Yılda 90 kere uçabilirsiniz, gidiş ve dönüş. Neredeyse hayatınızın her haftasında. Yine de onun doğumunun gezegene verdiği etkinin aynısı olmaz.

kadın: Evet, ama sanmıyorum ki…

erkek: Böcek ilaçları, deterjanlar, yüksek miktarda plastikler, onu sıcak tutmak için kullanılan nükleer yakıtlar. Onun doğumu bencilce bir davranıştı. Acımasızcaydı. Diğerlerinin acı çekmesine neden oldunuz. Aslında ne olduğunu önemsiyor olsanız, onun boğazını şuracıkta kesersiniz.

kadın: Pardon?

erkek: Sizin için ben de yapabilirim. Bıçağımı çıkarırım, boynunda bir yarık açarım, sonra da uzaklaşırım. Benim otobüsüm orada. Siz de insanlığın geleceğini için kendi kısmınızdan fazlasını yapmış olursunuz. Hemen şimdi yapabilirim. Bak bana, konuşmaya dalmışım. Sanırım ayrılmak üzereler. Umarım gribi atlatır. Belki de atlatmamalı.

Benzer Gönderiler