Tavsiye 2 Film - Cennetten Kovulmak / Okul Traşı by Ferit Karahan


Ferit Karahan, (d. 4 Nisan 1983 Muş) reklam ve film yönetmeni, senarist, film yapımcısıdır. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi olan Cennetten Kovulmak filmi 50. Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film ödülünü almıştır.[1][2][3] Yönetmenin 2. uzun metraj filmi Okul Tıraşı ( Brother's Keeper) 71. Berlin Film Festivali'nin Panorama bölümüne seçilmiştir ve FIPRESCI ödülü almıştı [Kaynak]

Cennetten Kovulmak



Cennetten Kovulmak

Cennetten Kovulmak (Kürtçe: Derbûyîna Ji Binustê), Ferit Karahan'ın yönetmenliğini üstlendiği ve Serdar Temel ile birlikte senaryosunu yazdığı 2013 yapımı film. Başrollerinde Ezgi Asaroğlu, Rojda Tekin ve Gülistan Acet'in yer aldığı filmde, 2000’lerin başında Kürt sorunu, biri Muşlu diğeri İstanbullu iki aile üzerinden işlenmektedir.[2] Yönetmenin ilk uzun metrajlı sinema filmidir.
 

Okul Traşı

Ferit Karahan'ın yönettiği Okul Tıraşı, şehir dışındaki bir yatılı okulda okuyan Yusuf'un bir anda rahatsızlanan arkadaşı Memo'yu hastaneye götürme talebinin okul yönetimi tarafından zamanında kabul görmemesi ve yoğun kar yağışıyla yolların kapanmasıyla birlikte gelişen olayları konu ediniyor.
Şehirden tamamen izole, katı bir disiplinle yönetilen bir yatılı erkek okulunda okuyan Yusuf, esrarengiz bir şekilde hastalanan ve durumu her an daha da kötüye giden arkadaşını hastaneye ulaştırmak istemektedir. Başlangıçta okul bürokrasi yüzünden hastaneye götürülmeyen Memo, sonrasında istense de yoğun kar yağışının yolları kapatmasından dolayı hastaneye ulaştırılamaz. Yolların açılmasını bekleyen öğretmenler ve öğrenciler, bu işten yakalarını sıyırmaya çalışırken, acımasız hesaplaşmalar ve sakladıkları sırlar da gün yüzüne çıkar.

Benzer Gönderiler