tutunamayanlar.net / Albert Camus - Doğrular

Türkiyenin en kaliteli kültür, sanat portalların başında geliyor tutunamayanlar.net. Epeydir takip edemiyordum. Bi de site de biraz durağan... Bu aralar bi kitap için google arama sonuçlarına bakarken yine bu site de güzel bir yazı buldum. "Albert Camus'nün 'Doğrular' Adlı Oyununda Anlam ve Değer Bakımından Kişi, Eylem ve Özgürlük"[#link] [#PDF] Site de kaliteli pek çok yazı arşivi var. Forum da gayet hoş! tavsiye ederim, takip edilesi güzel bir site!

Albert Camus - Doğrular 
 Doğrular Çarlık Rusya'sında, geçmiş gerçek bir olaydan esinlenen bir oyundur.
Eğer devrim için her şey mübahsa, devrim sonrası toplum, hangi insancıl temeller üzerine yükselecektir?

Alıntılar
- Ya bütün insanlık bu devrime sırtını çe­virirse? Ya o uğruna savaştığın halk bu çocukların öl­dürülmesini istemezse? Onların da mı üstesinden gele­ceksin o zaman?

-Çocuklar! .Ağzınızda bundan başka bir söz yok. Hiçbir şeyi anladığınız yok mu yahu? Yanek o iki yumurcağı öldürmedi diye, öte yanda yıllar yılı bin­lerce Rus çocuğu açlıktan, ölecek. Açlıktan ölen çocuk gürdünüz mü-hiç? Ben gördüm. Bombayla ölmek bunun yanında bir nimet. Ama Yanek görmedi onları. Büyük  Dük’ün o iki itinin bilgiç gözlerinden başka bir şey gör­medi o. İnsan değil misiniz siz ? Yalnız içinde bulunduğunuz anı mı yaşıyorsunuz?   Öyleyse acımayı, yufka yürekliliği seçin, günlük dertlerle uğraşın, bunlara deva bulmaya çalışın; bugünün, yarının, her zamanın dertlerine deva arayan devrimi bir yana bırakın.

-Hayır ben ölümü, katillik başarıya ulaşmasın diye seçtim. Ben suçsuz olmayı seçtim.

Benzer Gönderiler