Esat Oktay Yıldıran kimdir ve nasıl öldü

Esat Oktay Yıldıran Kenan evren'in özel emriyle diyarbakır cezaevinde geniş yetkilerle görevlendirilen işkencecidir.

Diyarbakır Cezaevi, adını 12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra yaşanan korkunç işkenceler ile duyurdu. Öyle ki The Times gazetesi tarafından 29 Nisan 2008'de 'Dünyanın en kötü 10 cezaevi' içerisinde gösterildi.

Esat oktay yıldıran’ın diyarbakır cezaevinde görev yaptığı dönem, türkiye cezaevi tarihinin en karanlık dönemi olarak anılır. yıldıran, 24 şubat 1981’den itibaren yıllarca diyarbakır cezaevinde işkenceci başı olarak görev yaptı. adına aksaray’da kahraman sıfatıyla bir anıt dikildi!

Yıldıran, 22 ekim 1988 tarihinde, güneşli bir öğlen sonrasında istanbul kısıklı’da belediye otobüsünün içinde, bir kürt militan tarafından kafasına sıkılan üç kurşunla öldürüldü. kürt militan, tetiği çekmeden önce yıldıran’a, cezaevindeki işkence mağdurlarından ve ölüm orucu eyleminde yaşamını yitiren laz kemal’in (kemal pir) selamları olduğunu söylemişti.

Benzer Gönderiler

15 Yorumlar

  1. hellaaaaaaaall olsunn onu vurana
  2. KEMAL PİR'in selamını da götürmüş harbiden helal olsun vuran arkadaşa...
  3. ellerine sağlık vuranın.
  4. sipana_xelat
    yaşanacaksa DEVRİM seninle yaşanmalı.
    kemar pir yoldaş
    • Vuran arkadaşa helal olsun kimliği hala belirsiz
  5. Unknown
    Adamsın Kamal pir komutan biz yaşamı uğruna ölecek kadar seviyoruz.
  6. Vaktiyle bir ATSIZ varmış var olsun 🤟🏻👊🏻
  7. Fazla merhamet mazluma ihanet
  8. Allah çok büyüktur
  9. PKK’nın anladığı dilden konuşuyordu ruhun şad olsun komutanım sizde öyle adam karşısına geçip öldürmek varmıymış genelde gece karakol basan kansızların harcı değil bu iş
  10. Aslan gibi komutan çok kansızın hakkından gelmiş zamanında
  11. Mekanın cehennem ateşi olsun leş
  12. Her ne olursa olsun yapılan işkenceler yanlıştı eğer işkence yaptıkları vatan haini olsalar bile. Canice işkence yapmak yerine hemen infaz etselerdi daha iyi olurdu ve bu yapılan işkenceler yüzünden pkk daha da güçlendi. en güçlü dönemlerini yaşadı. Türk-Kürt binlerce insan öldü bu olaylar sonrasinda fakat bazıları bu şahısla gurur duyuyor.Gurur duyulacak bir insan değildi yaptıklarınin cezasını öder herkes.arkadaşlar böyleleri yüzünden pkk var oldu ve daha da güçlendi lütfen biraz rasyonel düşünün
  13. Ruhun şad, mekanın uçmağ olsun yüzbaşım.
  14. Kemal Pir'in sana selamı var